ATB-Cross Geel: 22 Juni 2014

Terwijl de renners van het Bom Ventoux team in Limburg het wedstrijd parcours van Landgraaf aan het verkennen waren koos Harald Mijnsbergen ervoor om zijn krachten in de de ATB Cross van Geel los te gaan laten. Samen met Jos Bogaerts werd er afgereisd naar Geel in Belgi?.

Bij het inrijden had Harald al gelijk stukken gevonden waar hij in de wedstrijd zou kunnen passeren. Niet onbelangrijk want een week eerder was het bijna onmogelijk om in te halen in Moergestel wat ook in zijn uitslag terug te zien was. Bij de start was het nog steeds achteraan sluiten, omdat Harald nog steeds een aantal wedstrijden mist in de Atb cross competitie.

De start was een smal slingerstuk waar vrijwel niet kon worden gepasseerd. Gelukkig kon er kort daarna hard doorgereden worden op een parcours met zand afdalingen, klimmetjes, mulle bochten, en harde rechte race stukken. Echt een speeltuin dus voor mountainbikers. Na de eerste ronde kwam Harald als 38ste door van de 60 starters. In de 3de ronde kon hij zijn eigen tempo gaan rijden en zo van groep naar groep opschuiven. In de laatste ronde kon hij zelfs de top 10 binnen fietsen en zag nog 3 bikers rijden die er helemaal doorheen waren gezakt en daardoor niet veel anders konden dan de wedstrijd uit te rijden. Harald had nog wel de energie om deze renners te kunnen passeren en kwam zo verdienstelijk als 7de over de finish.De mooiste uitslag van de ATB Cross dus die hij zeker vaker hoopt te rijden.

Met een tevreden gevoel kon er dan ook terug naar huis worden gereden.