Classique d’Alphen: 23 februari 2014
Team

Een betere start van het mountainbike seizoen 2014 was niet denkbaar voor het BOM Ventoux team in Alphen. De formule om in een ontspannen sfeer individuele ambities in nationale wedstrijden na te streven staat en blijkt een goede te zijn gezien de eerste einduitslagen. Vier renners zijn te vinden in de top 25 waarbij 1 podium en 1 top 10 algemeen. De beste uitslag van de dag nam Bart voor zijn rekening met een podiumplaats. Het vroege podium in dit seizoen is een zeer grote opsteker voor hem.

Bart en Sjoerd bleken bij de start aan een half woord genoeg te hebben. Bart brak de wind en samen namen ze gelijk het initiatief om zo uit het gedrang te blijven tijdens de openingsronde. Dit plan resulteerde uiteindelijk in respectievelijk een derde en negende plaats in het algemeen klassement voor beide elite heren.

Bij de junioren snelde Mart zeer beloftevol als 1 van de 4 BomVentoux renners de top25 algemeen binnen als 25e. Aniek kampte met een leeglopende achterband. Ze wist de wedstrijd sterk uit te rijden en noteerde daarmee een knappe 6e plaats bij de dames.

Sam kwam als 89e binnen en dit geeft vertrouwen om door te gaan groeien naar de amateurklasse. Primus voor hem was het opdoen van ervaring. Uiteindelijk wist hij te vertellen dat teveel eten niet goed is omdat je daar misselijk van wordt. Ruud zijn finish in het achterveld werd in eerste instantie niet geklasseerd. Uiteindelijk na het terug kijken van de finish video bleek hij 249ste algemeen te zijn geworden en 60ste in zijn klasse. Hieruit bleek wel weer hoeveel energie hij afgelopen maanden heeft besteed om dit team te kunnen presenteren.

Geert streed op zijn nieuwe Scott van fietswinkel Ventoux. Hij streed in dezelfde groep als Mart en na een schuiver snel hersteld te hebben kon hij de versnelling plaatsen welke leidde tot de 22e plaats algemeen. Ook voor hem dus een notering om trots op te zijn. Uit zijn wedstrijdverloop blijkt tevens de ervaring die hij heeft opgedaan tijdens het crossen in de WBVC. Mocht hij hier op verder bouwen dan is hij podiumkandidaat in aankomende funklasse wedstrijden vanaf Maart.

Bij 30+ is Jesse Beurskens op de uitslagenlijst te vinden op de 24e plaats en 76e algemeen. Anco Korteweg was herstellende van een griep en had jammer genoeg voor hem een DNS maar zal zijn ambities kwijt kunnen in de aankomende maanden.

Bij 40+ reed Patrick Muurmans het sterkst en finishte als 31e. Zijn keuze om dispensatie aan te vragen voor een start in de eerste groep bleek een zeer goede zet. Rene Snoeren was ontevreden over de 43e plek algemeen en 4e plaats in zijn klasse. Het gevoel over deze dag was bij hemzelf voorafgaand aan de start niet overtuigend wat leidde tot een start op de crosser. Hij kon desondanks wel strijd leveren in de kopgroep welke oponthoud ondervond bij het inhalen van het achterveld van de eerste startgroep. Dit resulteerde in een relatief langzame eindtijd van deze klasse waardoor de renners collectief lager in het algemeen klassement eindigden. Hierdoor overheerste de teleurstelling omdat hij in eerdere edities in het algemeen klassement ook kort wist te eindigen. Het geeft tegelijkertijd ook aan dat het startveld van deze wedstrijd elk jaar omvangrijker en sterker wordt. Hij zal zijn revanche moeten gaan zoeken in de aankomende wedstrijden. In deze klasse finishte Harald Mijnsbergen uiteindelijk als 19e wat goed was voor 82e algemeen. Ron Mourik was 122e algemeen en 30ste in zijn klasse.

De enige DNF was voor Jan. Na de eerste ronde vond hij een goed wiel waarachter hij een inhaalrace kon beginnen. Helaas zat hij strak achter een valpartij waardoor hij meegenomen werd. Met een beetje geluk staat zijn valpartij op film. De hel van Groesbeek is zijn volgende doel.

Gezien deze uitslagen, in een veld met 326 starters, zijn top10 noteringen met nog een maand aan voorbereidingen in de meeste categorie?n realistisch waardoor het team hopelijk een vaste competitieve waarde in de breedte zal zijn gedurende dit seizoen.