Topcompetitie Zoetermeer: 30 & 31 Augustus 2014
Team

Tijdens de teamtrainingen van de laatste weken begon het al stiekem op te vallen. Anco Korteweg was in vorm en kon zo maar eens voor een verrassing gaan zorgen in een van de laatste wedstrijden van het seizoen.

Vandaag was het dan zo ver. Tijdens de eerste dag van de Dyna-Sys MTB Topcompetitie in Zoetermeer liet Anco al bij de start zien waar hij zijn zinnen op had gezet. Als 3de stoof hij op zijn Scott het bos in en heeft deze plek niet meer afgegeven. Hij wist zelfs een comfortabele voorsprong van 40 seconden op te bouwen naar de nummer 4 en behaalde daarmee zijn allereerste podiumplaats bij de Masters 30+. Dit naast de Nederlandse en de Belgische kampioenen. Mooier kan het niet!

Bij de Masters 40+ reed Patrick Muurmans ook een zeer sterke wedstrijd op een parcours was door de regen uitermate glad en modderig was. De 5de plek moest hij in de laatste ronden helaas net afgeven aan coureur Freddie van der Schoot maar kon met een 6de plek zeer tevreden zijn!

Zondag:
Was het parcours op zaterdag nog ??n grote modderbaan, vandaag was het vooral erg zonnig!

Tijdens de start van Mart zijn junioren wedstrijd was het parcours nog wat nattig maar dit droogde met het doorkomen van de zon razendsnel op. Na zijn start wist Mart mooi op te schuiven in het veld en als 7de te eindigen. Ook Aniek mocht koersen op een droge baan en noteerde een 11de plek net buiten de top 10.

Na de middag brak de zon pas echt goed door bij de start van de Elite. Daar had Sjoerd een erg goede start en moest Bart wat plaatsen goed maken. Hij kon snel zijn ritme vinden en na twee ronden aansluiten bij Sjoerd. De rest van de wedstrijd wees Bart de weg aan Sjoerd over het mooie uitdagende parcours. In de laatste ronden had Sjoerd nog last van een vastgeslagen ketting en moest het wiel van Bart afgeven. Het koste hem geen plaats en Bart en Sjoerd kwamen binnen op een 22 en 23ste plaats.

Een mooie zonnige afsluiter dus van een leuk topcompetitie weekend met als toppunt de derde plaats van Anco Korteweg bij de Masters 30+. Op 27 en 28 september zal de finale van de topcompetitie worden gereden in Apeldoorn. We kijken er nu al naar uit!