Vijf eiken cross: 16 November 2013
Team

Zaterdag 16 november stond de cross bij Manege de Vijf Eiken in Rijen op het programma. Op een enkele modderplas en een paar zompige stukken na, lag het parkoers in het bos bij Rijen er droog en snel bij. Harald startte in de categorie masters 40 en Geert en Jesse in Cat. A.

Harald vertegenwoordigde het team bij de 40+ categorie. Op zijn nieuwe crossfiets, die hij op vrijdag pas had gekocht en nog niet eerder op had gereden. De eerste ronden verliepen wat moeizaam. Op zijn crossfiets schoof Harald soms ongecontroleerd door de modderige bochten. Maar ronde na ronde leerde hij zijn fiets beter kennen en ging steeds harder rijden. Hij legde zijn eigen tempo op aan de andere en wist zich zo weg te rijden van een aantal goede namen in het veld. Aansluiten bij de kopgroep zat er niet meer in en eindigde (net als bij de 1e wedstrijd) als 5e.

Geert en Jesse reden mee bij de 40- categorie. Voor Jesse was het de eerste kennismaking met de Vijf Eiken Cross. Voor Geert was het geen onbekend parcours. Een jaar geleden reed hij hier zijn eerste wedstrijd bij het team. De WBVC wedstrijd op zondag in Galder kon Geert niet rijden vanwege de gestarte koopzondagen. De 9e plaats in het klassement bij de WBVC kon Geert dus helaas niet meer verdedigen.

De renners startte achter op het terrein bij de manege. Na een snelle sprint kon Geert als 2e de eerste bocht induiken. In de eerste paar rondes werd er tussen de tweede en derde plaats gewisseld. Halverwege de wedstrijd geleed Geert er in een bocht onderuit waardoor hij zijn tweede positie moest afstaan. Gelukkig kon hij de wedstrijd snel vervolgen en de vierde plaats pakken. Er werd nog een poging gedaan om een inhaal sprint te doen maar de mannen twee en drie waren al ver weg. Uiteindelijk kwam Geert 4e over de finish.

Jesse was minder goed van start gegaan en dit achtervolgde hem heel de wedstrijd. Wel wist een heel aantal plaatsjes goed te maken en kwam netjes als 11de over de streep waar Rene de mannen opving.

Kortom weer een mooi resultaat voor het team. Harald 5e, Geert 4e en Jesse 11e.
Volgende week weer nieuwe kansen voor de 3e (van in totaal 7) wedstrijden. Waarschijnlijk zullen Harald, Jesse en Geert weer aan de start staan.