Bergrace off the road Oosterbeek: 1 Juli 2012
Bart

Terug in de tijd. 1 Juli, de dag van de derde marathon in de Merida Holland mtb cup is alweer een poosje geleden. Ruud heeft zijn verslag een tijdje geleden al op de website toegevoegd. Met zijn omschrijving van het parcours en de de omgeving zal de lokale VVV blij zijn. Zeker een van de mooiste stadsparken van Nederland!

Ik startte met nummer 24. Dit was ook mijn stand in de competitie. Voordeel hiervan is dat de eerste 25 hun finishplek mogen gokken. Klopt dit met het uiteindelijke resultaat dan ga je met een dikkere portemonnee naar huis. Ik heb dit gebeuren maar overgeslagen. Het lot moet je niet willen tarten voor een paar euro?s.

Mijn doel was om uiteindelijk bij de eerste 25 in de competitie te finishen en op het randje was dat doel op dit moment verwezenlijkt. Maar met nog 2 wedstrijden te gaan zullen er nog de nodige verschuivingen plaats gaan vinden dus vandaag zou het ook weer koersen worden voor een mooi plaatsje.

Bij de startklim liepen mijn benen genadeloos vol ondanks de flinke warming up die we voor de wedstrijd hadden afgewerkt. Ik had er dus binnen 5 minuten eigenlijk al wel genoeg van en dacht dat het vandaag niet veel zou worden. Het drukke wedstrijdprogramma, een zeilkamp, te weinig slaap en teveel bezig zijn met andere dingen begonnen waarschijnlijk dus toch zijn tol te eisen.

Maargoed, gewoon doorkoersen en kijken wat het oplevert. In de tweede ronde liep het nog steeds niet lekker. In een klim stuurde ik teveel naar rechts omdat ik aan het zoeken was naar mijn evenwicht en kwam hierbij onder een afzetlint terecht. Op dat moment kwam teamgenoot Patrick Muurmans voorbij. Ik wist de derde ronde in zijn wiel te blijven en kwam zo goed in mijn ritme. In de vierde ronde merkte ik dat ik op de klimmen wat afstand pakte ten opzichte van de renners om me heen.

Met wat meer vertrouwen zette ik de sokken er wat steviger in om de laatste 2 rondes, zoals het bord aangaf, nog wat te kunnen doen. Toen ik op mijn teller keek zag ik dat we al 1 uur en 50 minuten bezig waren. Met 2 rondes zouden we dus fors uitlopen op het programma en het zou goed kunnen dat dit het laatste rondje ging worden.

Met die instelling ook de ronde gereden en net nadat ik over de start/finish kwam hoorde ik achter me de wedstrijdcommissie omroepen dat de renners achter me moesten finishen. Inderdaad wegens tijdgebrek. Ik mocht nog een ronde en had het idee dat ik nog wat plaatsen goed zou kunnen maken. Dit bleek uiteindelijk niet zo te zijn, enkel renners die ik op een rondje zette.

Uiteindelijk kwam ik als 29e over de finish in 2:39:06. Alle tijden bij elkaar opgeteld levert een 15e plek overall op. Hiermee kon ik tevreden naar huis ook al was het gevoel tijdens de wedstrijd minder. Even wat tijd voor andere dingen dan toeleven naar wedstrijden. Daarna zal het weer wel gaan kriebelen en kan ik me gaan voorbereiden op een aantal leuke wedstrijden om het seizoen mee af te sluiten. In ieder geval nog 1 bergrace en met nummer 16 op een krappe minuut achter me zal ik in de laatste wedstrijd nog even alles moeten geven om mijn plaats te behouden.