Fietssportiefcup Overloon: 02 Februari 2014
Team

Op 2 februari stond de fietssportief cup in Overloon op het programma voor Harald, Geert en Rene. Het doel was om aan het wedstrijd ritme te werken. Het was de laatste wedstrijd van de fietssportiefcup. Het leek wel of ze het mooiste parcours voor het laatst hadden bewaard. Bij het Oorlogsmuseum in Overloon was een zeer technisch parcours uitgezet. Geen moment kregen de renners rust tijdens de wedstrijd. Om 12:30 starte de categorie heren. Gevolgd door de categorie masters die 2 minuten later vertrokken.

Geert startte bij de 17+ en mocht de spits afbijten. De wedstrijd van vorige week in Roggel had zijn vruchten afgeworpen. Het gevoel dat de benen weer lekker rond wilden draaien was weer terug. In de 3e ronden kon verschil met een renner worden gemaakt in een technische klim, door op de fiets te blijven zitten in plaats van te moeten lopen. Er werd genoten van de technische afdalingen en pittige klimmetjes. In de laatste ronden werd nog een poging gedaan voor een top 10 klassering. Geert kwam dichter in de buurt bij de renner voor hem, maar helaas kon hij hem niet meer passeren. Een 11e klassering in de categorie heren, met een goed tevreden gevoel gezien de progressie van afgelopen week.

Ren? was bij de Masters 40+ snel weg met Edwin Raats. Zij hadden gedurende de hele race de eerste twee plekken al stevig in handen. Na het Edwin een aantal ronden met punten lastig te hebben gemaakt kon Rene in de laatste ronde Edwin niet meer bijhouden en werd, ondanks een hoopvolle strijd, tweede.

Harald reed zijn derde wedstrijd op zijn nieuwe veldfiets, en reed daarom wat behoudender op deze hier en daar toch wel gevaarlijke ronde (De trauma heli moest nog worden ingezet tijdens de wedstrijd bij de Masters 40+, dus dat geeft wel aan dat niet niet zonder gevaar was.). Maar door hard door te rijden op de rechte stukken, eindigde hij toch nog op een knappe 10e plek.

Om te zien hoe de ‘echte mannen’ het deden, is het BOM Ventoux team daarna in Oosterhout bij Harald neergestreken om daar het WK in Hoogerheide te kijken (natuurlijk onder het genot van een welverdiend Belgisch biertje 😉 ).

Al met al een geslaagde dag dus voor het BOM Ventoux team!

Rene leek de vorm weer te pakken te hebben. Hij kon opschuiven naar een 2e positie in de wedstrijd. Een aantal keer kon hij profiteren van kleine foutjes die de kopman maakte. Hij kwam dan dichterbij maar moest daarna hem weer laten gaan. Rene kwam als 2e over de streep. Een zeer mooi resultaat!

De wedstrijd werd eerder afgerond, doordat een renner ten val was gekomen in een van de technische afdalingen. Hij werd opgehaald door de ambulance. Gelukkig kon deze kerel dezelfde avond weer naar huis. We hopen dat hij het er goed van afbrengt. Complimenten aan de goede organisatie, alles was goed geregeld.