interclubwedstrijd Roterdam: 29 Augustus 2015
Team
Vanwege de afgelaste KNWU wedstrijd in Apeldoorn, de materiaalpech in Landgraaf en een toch wel goede vorm zocht Bart een andere wedstrijd uit die in zijn laatste week van de vakantie zou vallen. Ook Geert wilde weer koersen. Zijn laatste wedstrijd, het NK, was inmiddels weer een maand geleden. Samen maakte ze de keuze om naar Rotterdam te gaan. Daar werd bij TWC Ahoy een interclubwedstrijd georganiseerd. Deze wedstrijd maakte deel uit van een regiocompetitie genaamd de mtbcupzh.nl

Het was inmiddels weer de classique d’Alphen dat Bart en Geert samen in dezelfde wedstrijd en klasse hebben gekoerst. Dit maakte de middag al bij voorbaat een gezellig en leuk uitstapje. Daarbij bleek het inschrijfgeld maar drie euro te bedragen en het parcours was vlak, met veel rotbochtjes die deden denken aan een regulier cross parcours.
Geert en Bart stelden vroeg op om verzekerd te zijn van een plek op de eerste startrij. Bart stelde rechts op en Geert pakte heel bewust de linkerflank. Bij het startsignaal was Geert het snelste weg. Bart raakte niet in zijn pedaal tot aan de eerste bocht, 180 graden linksom, maar kon gelukkig mee in het wiel van Geert. Ze hadden het parcours niet verkend waardoor ze op de technische stukken afstopten om geen risicio te nemen. Bart maakte een foutje op een heuvel waar hij dacht rechtdoor te moeten. Geert volgde maar ze konden net op tijd het parcours weer op draaien en bleven in de toen al ontstane kopgroep van vier man.

De tweede ronde plaatste Bart een versnelling en Geert besliste op ervaring om niet te reageren en zijn eigen tempo te blijven rijden. Hij zou vanaf dat moment met Jeroen van der Vossen om een derde plaats strijden. Ergens besefte hij dat er een kans was dat hij net naast het podium zou komen te vallen.
Bart streed om plek 1 en 2 met Max van Hoorne. In een technisch stuk zat hij als tweede en moest een gat laten vallen. Op dat moment dacht hij dat hij de winst hier af had gegeven door zichzelf niet op kop te plaatsen op de technische stukken. Op de snelle rechte stukken kwam hij weer bij en hij besloot om de koppositie te blijven innemen. Op de rechte stukken had hij meer snelheid en de technische stukken waren smal genoeg om hier ook niet in gevaar te komen.
In de vierde ronde plaatste Geert een versnelling op het technische deel van het parcours waar veel lastige bochtjes en bunny hops elkaar afwisselden. Hij nam een voorsprong van zo’n halve minuut op Jeroen en bleef daarna een stabiel tempo rijden.
Bart plaatste zijn versnelling juist toen zijn kettinkje achter een tak bleef hangen en brak. Hij besloot om na de wedstrijd zijn kettinkje pas te gaan zoeken en door wat adrenaline pakte hij een veilige voorsprong.
Door de strijd met Bart had Max van Hoorne zich blijkbaar opgeblazen. Geert haalde hem in en kwam hiermee op een tweede plaats terecht! Het parcours werd steeds bekender omdat er in de 75 minuten toch behoorlijk wat ronden verreden werden op het compacte parcours. Dit maakte het voor het publiek erg leuk om te kijken. Bart kwam uiteindelijk als eerste over de streep en Geert pakte een zeer goede tweede plek. Daarnaast was het wedstrijd verloop erg mooi en het parcours gaf technisch ook voldoende uitdaging. Een zeer geslaagde dag voor beide heren!