Vooruitblik seizoen 2012: Ruud Jacobs
RuudHet seizoen van 2011 heeft veel losgemaakt. Sinds het eerste wedstrijdje van de Classique d’Alphen kreeg ik de smaak goed te pakken. De wedstrijd zelf was erg afzien zeker omdat ik toen nog zeer weinig kilometers in de benen had. Maar eenmaal over de streep smaakte het naar meer.

In 2011 had ik samen met Bart nog 4 funwedstrijden meegepakt. Vooral de wedstrijd in Landgraaf was een mooie uitslag met een top 10 notering. Meer zat er echter niet in de benen met alleen lange trainingen op de zaterdagen. Snel werd voor de zomervakantie een racefiets aangeschaft om op de woensdagavonden met de wielerclub mee te kunnen trainen. Ik merkte dat dit erg goed was voor de beentjes en het ging me dan ook steeds beter af om in het achterwiel van onze Bart te blijven haken tijdens de duurtrainingen.

Het Benelux kampioenschap ging dan ook erg lekker op een zeer uitdagend parcours. Daar waar we in 2009 voor het eerst naar een MTB wedstrijd gingen kijken, reden we het dit jaar gewoon mee. Wat een kick! De plannen waren al snel gesmeed om in 2012 nog meer wedstrijden mee te pikken en te genieten van deze mooie sport. Het was dan ook vooral zaak om de winter goed door te komen. Snel een abonnement bij de sportschool afgesloten om er 3 maanden op een Cycle-Ops de conditie op uit te kunnen bouwen. En dat ging lekker nu ook Robin-Jan (werkzaam bij de fietsenzaak in Gilze) ook mee ging trainen.

Er kwam alleen snel een einde aan toen ik een dag voor kerstavond een raar gezwel in mijn lichaam vond. Volgende dag toch maar naar de dokter, want het hoorde er echt niet thuis. Doorgestuurd naar het ziekenhuis en een week later lag ik al onder het mes. Nog voor dat het nieuwe jaar begon was ik al een gezwel van 2cm lichter en een snee in mijn lies rijker van zo’n 6cm. Nog een week lang in spanning draaide uit op een goed bericht dat het gezwel goedaardig bleek te zijn. Toen viel er heel wat van me af. Tja.. je bent toch nog maar 27.

Dit betekende dat ik tot twee weken na operatie niet mocht sporten en tot half februari geen intensieve trainingen mocht afwerken. Daar gaat mijn wedstrijd planning! Wel gaf het tijd om na te denken en het maakte vooral duidelijk hoe kwetsbaar je als mens bent. Gezondheid is met geen goud te koop! Het zat al lang in mijn hoofd dat ik ooit nog eens in eigen team kleding rond te rijden. En dromen zijn er om waar te maken dus tijdens mijn herstel periode het balletje maar eens in beweging gezet. Een Team in je eentje is geen team. Dus snel onze Bart van het idee op de hoogte gebracht. Daar had hij zeker wel oren naar! Robin-Jan zagen we als goede vriend en groot potentieel die we graag in ons Team wilde hebben. De vraag werd snel met een Ja beantwoordt.

Tijd dus om sponsoren te regelen! Mijn baas John Bom bleek wel oren te hebben naar een kledingsponsoring. Ook “Van Boxel tweewielers”, “Survival winkel” en wielen bouwer “Wheel-tec” zagen sponsoring van ons ambitieuze team wel zitten. Na wat onderhandelen bleek ook fietsenbouwer Ridley bereidt om het Team te voorzien van drie van hun topmodellen hardtail bikes (de Ridley Ignite team ISP 1109A). En ook nog eens gespoten in Team kleuren!

Inmiddels is het alweer 22 februari. Met mijn conditie gaat het weer boven verwachting goed. In een korte tijd weer zowat op het niveau van voor de operatie kunnen uitkomen. De fietsen komen over een week of drie binnen. De kleding 13 april. Zo pakt de droom om in 2012 met eigen Team kleding rond te rijden wel erg mooi uit.

En dat balletje wat is gaan rollen door mijn plotselinge operatie zal nog lang door blijven rollen! Zeker voor twee jaar zal het team actief zijn bij vele funwedstrijden en marathons is binnen en buitenland. Want wat is er nu mooier als samen met je vrienden van de natuur te genieten op je eigen Team Bike met eigen Teamkleding!?