Zomeravondcompetitie Rijen: 8 September
BartHet laatste wedstrijdweekend zat vol met twee wedstrijden. Vanavond stond er een wegwedstrijdje op het industrieterrein van Rijen op het programma. De ochtend daarna zou ik al om 9.15 moeten starten in Heeswijk-Dinther voor een XC op de mountainbike. Ik was niet van plan om behoudend te gaan koersen, dit voornemen zou ik toch niet kunnen volhouden tijdens de koers. Het zou dus maar afwachten worden hoe ik zou herstellen in 12 uur tijd, maar dat was een zorg voor later.

Het weer was ideaal. De zon stond inmiddels al laag en de wind was er niet. Het startveld was uitdagend genoeg dus het beloofde een mooie koers te worden. Een uur lang probeerden er rijders uit het peleton weg te komen, maar ik kon in de kop van het veld goed controleren. Alles was dicht te rijden, tot frustratie van sommige mederijders. Als ik mee zat in een kopgroep had ik het idee dat de benen stil gehouden werden. Was dit puur gevoelsmatig of wilden ze me niet mee hebben?

Tot aan het einde van de wedstrijd heb ik de aanvallen kunnen parreren. In de laatste ronde trok ik nog vol door op kop om in de eindsprint niet in het gedrang te zitten. Ik ging de eindsprint al vroeg aan in de hoop dat het tempo hoog genoeg zou liggen. In de twee bochten die gingen komen zou inhalen moeilijk worden en met een flinke versnelling de bocht uit zou ik ook weleens op kop kunnen blijven op het rechte stuk.

In de laatste paar meters voor de meet kwam Rik de Vree er zoals verwacht nog overheen. Deze had een eindsprint al gehoopt en zich gespaard tijdens de koers. In zijn wiel nam hij ook Marcel van Esch mee waardoor ik nog net op het podium eindigde. Na een uur lang een wedstrijd te controleren met een gang van 42 in het uur was ik tevreden met het resultaat. 

Voor nu, vroeg naar bed. Veel drinken en hopen dat morgen de benen nog goed zijn voor de XC in Heeswijk-Dinther.

Op de website van W.V. de vrije coureur stond het volgende verslag:

Er traden zaterdagavond onder zonnige en bijna windstille weersomstandigheden 24 coureurs aan de start op industrie terrein deHaansberg te Rijen. Dit keer waren er veel eigen leden die deze laatste competitie kans aangrepen om hun krachten te meten. Ook waren er weer gevreesde coureurs uit Gilze en Oosterhout.

Na de start regende het aanvallen maar het lukt niemand langer dan anderhalve ronde weg te blijven. De hele wedstrijd bleef het aanvallen regenen vooral de sterke renners uit Gilze, Marc Laarhoeven, Frans Sebrechts en Bart Jacobs bleven het proberen soms ondersteund door Hans Pijpers of Marcel van Esch.

Maar de omstandigheden waren kennelijk niet selectief genoeg. Op driekwart wedstrijd moest helaas de winnaar van een van de vorige ritten- Frans Sebrechts vanwege materiaal pech opgeven.Hierdoor draaide het uit op een massa sprint en hierbij kon het locale sprint kanon Rik de Vree mede clublid Marcel van Esch een lengte voorblijven op de hielen gezeten door Bart Jacobs uit Gilze die derde werd..

Na de wedstrijd werd gezegd het waaide eigenlijk niet hard genoeg en mede daardoor werd deze wedstrijd afgesloten met een gemiddelde snelheid van 42 per uur.Namens WV de Vrije Coureur bedanken we hierbij een ieder die dit mede mogelijk heeft gemaakt. Met name dank aan de verkeersregelaars, ehbo-ers, vrijwilligers, sponsoren, de omwonenden en de gemeente Gilze Rijen.
Hopelijk weer tot volgend jaar.