NK Zoetermeer: 19 juli 2015
Team
De tweede dag van het NK in Zoetermeer had twee gezichten. De ochtend begon met veel regen en de middag kende veel zon.

Zondag was de dag waarop Mart het uit mocht vechten bij de Junioren. Het parcours lag hem wel en als veldrijder hoopte hij op wat regen. Dat kreeg hij: het weer was op zondag een stuk slechter dan de dag ervoor. Door de goede omstandigheden en een snelle start kon Mart al snel in de wedstrijd strijden voor plaats 3. Dit bleef zo tot ongeveer 1,5 ronde voor het eind. Toen reed hij lek en kreeg hij hulp van zijn teamgenoten om zijn band weer op te pompen. Helaas mocht de hulp niet baten en moest Mart uiteindelijk rennend met zijn fiets in zijn hand finishen. Dat maakte de zondag voor Mart een NK om nooit meer te vergeten. Onder luid gejuich van het publiek sleepte hij een 15e plaats in de wacht.

Bij de Elite was het de beurt aan Marcel en Bart. Sjoerd was ook van de partij, maar doordat hij vergeten was zich in te schrijven, bleef het die dag bij aanmoedigen. Marcel en Bart mochten starten in de zonneschijn, maar op een spekgladde baan van de regen eerder die dag. Marcel kon wel uit de voeten met die modder en wist een sterke wedstrijd neer te zetten. Hij behaalde een 11e plaats en kijkt dan ook tevreden terug op het NK. Voor Bart is Zoetermeer een parcours dat hem minder goed ligt. Daarbovenop keek hij uit naar de Ronde van Vlaams Brabant later in de week, dus wilde hij zijn krachten sparen. In de eerste paar rondjes ging Bart een paar keer onderuit, waardoor hij plekken verloor in de wedstrijd. Hij heeft uiteindelijk genoegen genomen met een 21e plaats.

Zo bevatte het weekend tegenslagen, maar ook mooie uitslagen. Voor velen was deze wedstrijd het kersje op het mountainbikeseizoen. We kunnen dan ook terug kijken op een mooi weekend.