NK Zoetermeer: 18 juli 2015
TeamDe eerste dag van het NK MTB in Zoetermeer werd verreden op zaterdag. De wedstrijd waar onze renners naar uit hadden gekeken en heel veel voor gedaan en gelaten hebben.

Zaterdag begon de dag zonnig en dat was een goed teken voor de eerste renners van Bom Ventoux: de Amateurs. Geert was ondertussen weer voldoende hersteld van zijn val in Italië om deel te nemen aan het NK. Hij kon goed meekomen in de wedstrijd en hij kon zich goed laten zien. Zijn doel was om een top 20 plaats te behalen, dus met zijn 16e plaats is Geert dan ook dik tevreden. Zeker niet als je bedenkt dat dit Geert zijn eerste jaar is bij de Amateurs! Bas voelde zich helaas minder goed voorafgaand aan de wedstrijd. Vanwege gezondheidsklachten had hij al lang niet meer op de fiets gezeten. Daardoor zat hij al bij de start achteraan. Hoewel Bas blij is dat hij de wedstrijd uit heeft gereden, is hij minder tevreden met zijn 47e plaats.

Dezelfde dag was Patrick aan de beurt bij de Masters 40+. Door pech had hij de dag ervoor zijn hand flink bezeerd in een val. Dit zorgde er voor dat Patrick ook tijdens de wedstrijd renners voorbij zag komen die hem onder normale omstandigheden niet voorbij rijden. Hoewel Patrick had getraind voor een plaats in de top 5, moest hij genoegen nemen met een 9e plaats. Zijn hand blijkt achteraf zwaar gekneusd te zijn. Knappe jongen die daar een wedstrijd mee uit rijdt.

Later op de dag was het aan Anco bij de Masters 30+. Nadat hij vorig jaar in Zoetermeer op het podium eindigde, wilde Anco dit jaar minstens zo goed presteren. Het parcours lag hem en hij had er hard voor getraind. Anco zegt zelf: “Op het NK krijg je te maken met concurrenten die je in andere races nooit ziet. De start was goed: ik was als 2e weg en ik heb 3 of 4 ronden in het spoor van de leider kunnen blijven zonder dat het echt pijn deed.” Toch verloor Anco gaandeweg een aantal plaatsen doordat renners hem voorbij kwamen. Hij kijkt tevreden terug op een 5e plaats, waarvan hij heeft moeten vechten om deze vast te houden.