Criterium Bladel: 28 Juni 2015
BartHet weekend van 27 en 28 juni is een goed koersweekend geworden voor Bart. Na winst op de Haansberg in rijen reisde hij de volgende dag naar Bladel. Sjoerd zou aanvankelijk ook starten maar moest ziek verstek laten gaan. Bladel was een thuiswedstrijd voor hun wegvereniging: “het snelle wiel” en als zodanig dus ook onderstreept in de agenda!

Het snelle wiel was dan ook met een aardig pakket aan renners vertegenwoordigd in deze editie van het klassement. In de voorbespreking werd erop gehamerd dat een podiumplaats van belang zou zijn voor de club.

Vanaf start verkoos Bart om de koers aan te kijken en zich koest te houden. Vanachter uit het peloton zag hij veel uitlooppogingen en uiteindelijk ontstond er een kopgroep van zo’n 12 renners. Met nog 3 ronden te gaan besloot Bart de sprong te wagen naar de kopgroep. Hij had niet verwacht dat dit uiteindelijk ook in z’n eentje zou gaan lukken. De bochten liepen aanvankelijk niet lekker en in het peloton had hij telkens elke keer een gaatje laten vallen.

In de slotfase van de wedstrijd dacht hij hier niet meer over na. De bochten liepen hierdoor stukken beter en hij zag de kopgroep naderen. Ook de licht vallende regen deerde niet. Uit de kopgroep reden ploeggenoot Ferdi Frijters en mountainbiker Pim van der Marel weg. Toen Bart het gat had gedicht was de finale dus al in volle gang. Hierdoor moest hij nog een groepje weg laten rijden. Uiteindelijk won Bart de sprint van het groepje waar hij in zat. Dit leverde een mooie 8ste plaats op en een overwinning voor het snelle wiel door de zege van Ferdi! Voor Bart was een top10 op de weg een doel op zich geweest. In combinatie met de winst van gisteren dus een mooie prestatie!