Zomeravondcompetitie Rijen: 27 Juni 2015
Bart
Elk jaar probeert Bart een zomeravondcompetitie wedstrijd mee te rijden die door wielervereniging de vrije coureur uit Rijen georganiseerd wordt. Een vereniging die mooie wedstrijden organiseert gedurende heel het jaar. In 2012 werd hij derde, in 2013 eerste. In 2014 kon hij wegens een blessure niet meedoen.

Vandaag, 27 juni, werd de wedstrijd verreden onder super omstandigheden. Er stond een selectief windje en het zomerde volop. Vanaf de start pakte Bart de eerste demarrage om het spel te laten starten. Hierna werden er verschillende uitlooppogingen verricht maar alle uitlooppogingen werden teruggepakt door het peloton. Bart zat overal in mee maar was te laat om gelijk mee te zitten met de beslissende ontsnapping.

Marc van Laarhoven was diegene die deze ontsnapping inluidde. Hij staat bekend dat hij een tempo kan onderhouden die hoog genoeg is om het peloton voor te blijven. Hij kreeg een medevluchter en zo’n 50 meter. Bart besefte dat hij de sprong zou moeten maken. Dit lukte en uiteindelijk waren vijf man vertegenwoordigd. Het tempo werd door Marc en Bart hoog opgevoerd waarbij twee renners moesten lossen uit de kopgroep. Een derde renner bleef in het wiel en gezamenlijk werd het peloton bijna ingehaald.

Drie ronden voor het einde probeerden Bart en Marc samen weg te rijden, bij uitrijden van een bocht waar een strook met wind op kop begon. Dit lukte uiteindelijk niet waardoor duidelijk werd dat de winst met een eindsprint verdiend zou moeten gaan worden. Bart koos ervoor om in de laatste ronde zelf het tempo op te voeren op het stuk waarbij de wind op de kop zat. Hij ging als eerste de laatste bocht door en won de sprint van kop af.

Voor hem en Sjoerd staat morgen weer een criterium in Bladel op het programma. Succes voor beiden heren!