Vijf eiken Cross Rijen: 22 December 2012
Bart
Net voor de feestdagen begonnen, op de 22e zou mijn crosser voor het laatst modder zien dit seizoen. Na deze cross zou het opbouwen richting het nieuwe seizoen weer kunnen beginnen. Jammer genoeg had mijn schakelmechanisme de geest gegeven. Door de goede en persoonlijke service van Van Boxel Tweewielers Gilze was dit op tijd verholpen en kon ik mijn fout tijdens de cross van afgelopen week rechtzetten.

Het was guur weer en de regen en wind ging tot op het bot. Klappertandend en met knikkende knie?n stonden we te wachten op de start. We schuilden tot net voor het startsignaal bij de paardenstallen.  Af en toe in de regen koersen is wat mij betreft in ieder geval beter dan continu in de paardenlucht hobbyen. Ieder z?n ding, ook weer waar. Bij de start was ik beter weg dan vorige week en ik kwam als derde door. Moraal was er toen nog niet. Er ontstond een flinke kopgroep. Ik zat als vierde bij een klimmetje waar ik weggleed en met mijn voet van het pedaal moest om te corrigeren. In mijn wiel moest iedereen van de fiets en lopend omhoog. Dit was het begin van een uit elkaar getrokken veld.

De drie op kop hielden het tempo hoog, 1 renner moest lossen en haalde ik en mijn mede-achtervolger bij. Ik kende mijn medestrijder van de WBVC. Dit zou spannend worden. Een tak zorgde ervoor dat zijn derailleur halverwege cross zou afbreken. Hierdoor zat ik solo op de derde plaats. Het tempo kon ik onderin de beugel hoog houden en het bochtenwerk liep erg lekker ondanks de modder. Hierdoor verruimde ik de voorsprong op de achtervolgers. De gat naar de koplopers toe werd jammer genoeg niet kleiner maar ook niet veel groter. Hierdoor werd het een rustige cross zonder al te veel spel.

Het gaf een goed gevoel om het geleerde uiteindelijk in de laatste cross nog te kunnen verzilveren met een 3e plek.  Nu moeten we het moraal hoog zien te houden zonder wedstrijden naar 2013. Het opbouwen zal pas weer beginnen na de feestdagen want op alcohol trainen heeft weinig zin. In de laatste week van december zal er nog een terugblik op afgelopen seizoen volgen.