Voorjaarscompetitie Gilze: 16 februari 2013
BartNa zo?n twee maanden zonder wedstrijd vandaag voor het eerst weer een rugnummer op kunnen spelden. Altijd spannend na zo?n voorbereidingsperiode hoe dat de vorm zou zijn. Zeker omdat ik deze winter vooral veel uren heb gemaakt en weinig op hoge hartslagen heb gereden. Toch een andere aanpak dan vorige winter. Vooral ook omdat er meer wedstrijden op de planning staan en dus de basis belangrijker is.

Wat betreft het weer was het een prima dag na alle sneeuw, vorst, regen van de afgelopen tijd. De opkomst was ook prima voor de eerste rit van de voorjaarscompetitie op het Altena. Ik zo genoeg Mylaps pro-chips rondrijden dus de benen zouden voor mijn gevoel aardig getest worden.
Ik begon met de eerste demarrage om te kijken wie er zou reageren. Dat was nog niemand (ook wel erg vroeg na 1 bocht) maar het voordeel was dus ook dat niemand echt op me zou letten. Na deze eerste demarrage heb ik vooral veel op kop lopen sleuren, dichtgereden, zelf proberen weg te rijden,  maar alles werd dichtgereden.

Halfkoers had ik het idee dat het op deze manier vooral voor de show leuk was maar niet voor een uitslag. Dat is dan ook wel het idee achter een trainingskoers maar een bos bloemen is ook leuk. Ik nam me voor om wat te gaan sparen maar het tempo lag voor mijn gevoel te laag tussen de wielen dus het tweede half uur verliep eigenlijk precies hetzelfde (tsja, jonge hond).

In de 1 na laatste ronde kwamen we toch weg te zitten met 4 renners. Een mooie groep waarin goed gedraaid werd. Ik dacht eigenlijk al dat het de laatste ronde was dus ik zette de sokken erin om alleen over de meet te komen. Ik kwam los maar bij de meet kwam ik erachter dat ik nog een ronde moest. Inmiddels kreeg ik de groep met achterblijvers in het vizier en dat motiveert. De voorrijauto kon er niet langs maar met wat geroep kon ik prima voorbij auto en peleton komen. Daarna was het nog een halve ronde tot de meet. Solo over de finish gekomen wat een erg mooie start is van het seizoen. Vooral ook weer genoten van het spelletje en het tempogevoel (en natuurlijk de bos bloemen).